Asiakkaaksi

Tule asiakkaaksi Vantaan Työterveys liikelaitokseen.

Tarjoamme mielellämme Teille sekä lakisääteisen työterveyshuollon palvelut että sairaanhoidon palvelut.

Mikäli olette kiinnostunut tekemään sopimuksen työterveyshuollon palveluista kanssamme, pyydämme täyttämään ja lähettämään linkistä avautuvan aitolomakkeen.

https://www.vantaantyoterveys.fi/aitolomake

Voit myös täyttää alta löytyvän

yhteydenottolomakkeen ja lähettää sen

Yhteydenottolomakedoc, 133 kb

Työntekijäluetteloxlsx, 15 kb

sähköpostitse:yritystyoterveys(at)vantaa.fi

tai postitse:

Vantaan Työterveys liikelaitos

Erja Lumme

Kielotie 11 A

01300 Vantaa

Vastauksia työterveyshuoltoon ja sopimuksiin liittyviin kysymyksiin saat myös sivulta ”Usein kysytyt kysymykset”

Annamme mielellämme lisätietoja asiasta

Erja Lumme

050 3124374 Puhelinaika ma-pe klo 9.30-11.30

yritystyoterveys@vantaa.fi

Työhyvinvoinnin tukena hyvä henkilöstöhallinto ja yhteistyö työterveyden kanssa sekä vanhanajan kunnon palvelu ja hyvä kahvi

Shellissä tuoksuva hyvä kahvi ja hyvä palvelu ovat heijastusta mm. siitä, että asiakkaita palvelee henkilökunta, josta pidetään hyvää huolta.

Tamoils Oy on ollut Vantaan Työterveysliikelaitoksen asiakkaamme jo 10 vuoden ajan. Henkilöstöpäällikkö Tarja Hietanen kertoo kokemuksistaan yhteistyöstä Vantaan Työterveys liikelaitoksen kanssa:

”Huolenpito työntekijästä alkaa jo rekrytointivaiheessa, jolloin kartoitetaan työhön tulijan motivaatio ja riittävä osaaminen työtehtävään. Työterveysyhteistyössä työterveyshuollon ennaltaehkäisevä sopimus antaa hyvät mahdollisuudet yhteistyöhön.

Tärkeää on saada nopeasti apua hädässä. Hyvänä esimerkkinä on ollut nopea ja ammattitaitoinen apu uhkatilanteen jälkihoidossa. Työterveys on järjestänyt lyhyellä varoitusajalla debriefing-mahdollisuuden työntekijöille.

Työterveydestä saimme hyvät mallit oman päihdeohjelman ja varhaisen tuen mallin laatimiselle. Ohjelmat ja mallit toimivat hyvänä apua etenkin silloin, kun tarvitaan rohkeutta ottaa sairauspoissaoloihin tai terveyteen liittyvä asia puheeksi työntekijän kanssa.

Toivomme työterveyshenkilöstöltä jatkossakin työkyvyn tukemisessa erityisesti hyvää ja tiivistä yhteistyötä sekä asiantuntijuutta ja vaihtoehtoisten ratkaisujen etsimistä. Yhdessä toteutetut työterveysneuvottelut ovat hyvä tapa toimia.

Uusien työntekijöidemme on mahdollista käydä terveystarkastuksissa. Erityisesti olemme tyytyväisiä siihen, ettei Vantaan Työterveydessä tehdä turhia tutkimuksia”.

Hyvistä työntekijöistä täytyy pitää hyvää huolta


Monella alalla työvälineet ovat keventyneet, mutta työtahti kiihtynyt. Pakilan Putkessa työntekijöistä huolehtiminen on laaja-alaista työntekijöiden elämänkaaren huomioimista. Vantaan työterveys on siinä tärkeänä tukena.


Pakilan Putki on vuonna 1954 perustettu perheyritys, joka hoitaa kotien ja yritysten putki- ja korjaustöitä. Työterveyshuollossa on huomattu, että tämä yritys pitää asiakkaiden lisäksi hyvää huolta myös työntekijöistään.
– Työntekijän hyvinvoinnin ja yrityksen menestyksen välillä on selkeä yhteys, uskoo toimitusjohtaja Tomi Vyhtinen.

Hyvä huolenpito myös sitouttaa. Parinkymmenen hengen LVI-alan yrityksessä lähes puolet henkilöstöstä on ollut talossa jo parikymmentä vuotta. Lakisääteisen työterveyshuollon lisäksi Pakilan putkessa työntekijöillä on mm. vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Työtehtäviä kevennetään tarvittaessa. Työturvallisuusvarusteet käydään läpi kerran vuodessa, ja varmistetaan, että ne ovat kunnossa.
– Työturvallisuus on tärkeää. Jos siinä säästää, se tulee kalliiksi toista reittiä. Havereita toki sattuu aina, mutta niistä pitää ottaa opiksi. Oppia kannattaa ottaa myös muiden yritysten tekemistä virheistä, niin voi välttyä niiltä itse, Vyhtinen sanoo.


Tuttu työterveyshoitaja tuntee alan erityispiirteet


Työterveydestä Tomi Vyhtinen kokee saaneensa tietoa, ohjeita ja hyviä vinkkejä.

Kun esim. uusimme erään sairaalan viemäreitä, työterveys neuvoi ottamaan varmuuden vuoksi hepatiittirokotteet. Olemme myös käyneet työterveyshoitajan ja -lääkärin kanssa työmailla kartoittamassa riskejä. Työterveyden ammattilaiset voivat nähdä jotain sellaisia, mitä ei itse huomaa. Tuttu työterveyshoitaja Sinikka on nähnyt alan muutoksen ja tuntee tämän työn erityispiirteet. On Sinikka ojentanut minuakin, ettei yrityksen johtokaan saa polttaa kynttilää molemmista päistä ja palaa loppuun, Vyhtinen nauraa.


Työterveysjohtaja Anne-Marie Hovi kiittelee Pakilan putken avoimuutta.
– Yhteistyötä on vaikea tehdä salailevassa ilmapiirissä. Meillä on kuitenkin molemmilla yhteiset tavoitteet: työntekijöiden hyvinvointi ja yrityksen menestyminen. Pakilan putkessa ovet ovat aina auki myös työterveyden suuntaan, Hovi kehuu.


Myös Tomi Vyhtinen on tyytyväinen sekä Vantaan työterveyden palveluihin että hintaan.
– Jos jotakin toivoisi, niin laskut voisivat olla selkeämpiä erittelyltään. Ja Pasilan toimipisteen luona saisi olla enemmän parkkipaikkoja, Vyhtinen muistaa.Tamoils Oy henkilöstöpäällikkö Tarja Hietanen

Pakilan Putki Oy :n toimitusjohtaja Tomi Vyhtinen ja Sari Vyhtinen